Kalendar

January 2018
M T W T F S S
« Nov    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

STA JE QI GONG

ŠTA JE ČI (QI)?

 • ČI JE ENERGIJA KOJA ODRŽAVA SVE U ŽIVOTU I PREDSTAVLJA KLJUČ ZDRAVOG I DUGOG ŽIVOTA.

· Gong znači – rad, podizanje, negovanje

· Či Gong znači– negovanje  životne energije.

ŽIVIMO U VELIKOM ENERGETSKOM SISTEMU, ŽIVOM I INTELIGENTNOM. SVI SMO U VELIKOM OKEANU ČIA, SVE JE DEO CELINE I SVI SMO UZAJAMNO POVEZANI… VEŽBE ČI GONGA OMOGUĆAVAJU RAZMENU NAŠE ENERGIJE SA ENERGIJOM PRIRODE I UNIVERZUMA, NA TAJ NAČIN PRONALAZIMO BALANS.

Či  Gong potiče iz Kine i predstavlja  vrstu treninga baziranom na 7000 godina dugoj tradiciji i razumevanju povezanosti ljudskog tela (takozvanog holističkog pristupa). Ovaj generalni princip Holistickog pristupa bar što se tice zapadne kulture je prvi put objašnjen od strane Grckog filozofa Aristotela  “CELINA JE VISE OD DELOVA KOJI ČINE TU CELINU”.

Jednostavno rečeno, či predstavlja životnu snagu koja ostvaruje I održava sve u životu. Sva bića u prirodi, biljke, životinje, ljudi, osećaju potrebu za energijom. Što je više poseduju, osećaju se vitalnije, zdravije, jače. Da li ste se nekada zapitali kako to da neke životinjske Ili biljne vrste, kao na primer kornjače ili stabla maslina žive I po 500 godina. Mnogo duže nego čovek kao najsavršenije biološko biće.  Energija je najbitniji deo ne samo žive materije, već je prisutna u svim stvarima I pojavama u prirodi. Čitava vasiona predstavlja ogromno energetsko polje u kome je Či glavni elemenat I uslov stvaranja.

Či se sastoji  od najmanje od tri elementa: materijalnog, energetskog i informacionog. Mi kao ljudska bića predstavljamo deo tog univerzalnog sistema i sazdani smo od Čia. Nas život bukvalno zavisi od protoka i kvaliteta Čia.

Šta to znači? To znači da ako je Či našeg organizma dobrog kvaliteta, imamo ga u dovoljnoj količini i protiče nesmetano kroz nas organizam, verovatno nas očekuje dug, zdrav i srećan zivot. Ali ako to nije slučaj, naše zdravlje će biti ugroženo.

ZAŠTO ZHI NENG QI GONG?

ZHI NENG QI GONG PREDSTAVLJA NAJBOLJE NAUČNO ISTRAŽENU I DOKUMENTOVANU METODU ČI GONGA NA SVETU. POTPUNO JE BEZBEDNA I LAKA ZA UČENJE. KORISNA JE ZA LJUDE SVIH ŽIVOTNIH DOBA . ZBOG HOLISTIČKOG PRISTUPA, DELUJE NA KOMPLETAN ENERGETSKI SISTEM NAŠEG ORGANIZMA I OTKLANJA FIZIČKE, EMOTIVNE I MENTALNE PROBLEME SA KOJIMA SE SUOČAVAMO SVAKODNEVNO.

OVO SU SAMO NEKE OD POZITIVNIH PROMENA KOJE SE POSTIŽU VEŽBAMA:

 • ČISTI OD NEGATIVNIH EMOCIJA I SMANJUJE ZABRINUTOST I DEPRESIJU
 • OSLOBAĐA OD STRESA, SMANJUJE NIVO STRES HORMONA KORTISOLA
 • POSPEŠUJE ZDRAVLJE I VITALNOST, POBOLJŠAVA RAD NERVNOG SISTEMA
 • JAČA ENDOKRINI I IMUNOLOŠKI SISTEM ORGANIZMA
 • REGULIŠE METABOLIZAM I FUNKCIJE DIGESTIVNOG TRAKTA
 • UTIČE NA RELAKSACIJU I POBOLJŠAVA SPAVANJE
 • LEČI UNUTRAŠNJE POVREDE
 • SPREČAVA OSTEOPOROSU
 • POVEĆAVA FLEKSIBILNOST I MOBILNOST ORGANIZMA
 • POVEĆAVA SAMOPUZDANJE I SAMOKONTROLU
 • SNIŽAVA KRVNI PRITISAK

PROFESOR PANG JE DEVEDESETIH GODINA osnovao najveću ne medicinsku bolnicu na svetu Hebei Huaxia Zhineng Research & Recovery Centre gde je tokom godina tretirao preko 300.000 pacijenata, lečeći više od 180 različitih bolesti. Stopa izlečenosti bila je 95%.

U oktobru 1995. godine, profesor Pang je postao prvi dobitnik sertifikata koji dodeljuje Nacionalni sportski komitet Kine. Zhi Neng Qi Gong je postao zvanična metoda njihove OLIMPIJSKE REPREZENTACIJE.

Profesor Pang Moj učitelj Yuan Tze

Unesite više osmeha u vas život J

Učinite neŠto dobro za sebe,postanite kreator vaseg života!

Za vas priredio VLADAN VIDOVIĆ

Či Gong Master i Terapeut

Profesionalni član Bowen akademije Australija

Za više informacija Mob. 064 287 3542

WWW.KORU-POZITIVNAENERGIJA.COM

VLADAN VIDOVIC

Šta je Či GONG InfoKLIKNI OVDE DOWNLOAD PDF