Kalendar

April 2024
M T W T F S S
« Jun    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Šta je Zhineng Či Gong?

Zhineng Či Gong je razvijen početkom 1980 ih godina od strane Profesora Pang Minga. Profesor Pang koji je inače po struci lekar zapadne medicine,tokom godina završio je sve forme Tradicionalne Kineske Medicine i krenuo je u izučavanje raznih vidova Či Gonga od budistickog ,taoistickog ,konfučijanskog, borilackog i mnogih drugih.Svoje znanje je usavršavao sa nekima od najvećih živih Grand Mastera Či Gonga. U to vreme kineska država je počela aktivno podržavati razvijanje Či Gonga u cilju smanjivanja velikih troškova lečenja i poboljšanja opšteg zdravlja mnogobrojne populacije.

Izmedju 1992 i 1995 godine osnovao je verovatno najveću ne medicinsku bolnicu na svetu   Hebei Huaxia Zhineng Research &Recovery Centre gde je tokom godina tretirao preko 300.000 pacijenata ,od preko 180 različitih vrsti bolesti i gde je stopa izlečenosti bila oko 95 procenata.

Ova je jedina metoda koja je naučno istraživana I koja se još uvek izučava od strane kako kineskih tako i zapadnih naučnika i stručnjaka raznih profila.Postoji preko 3000 naučnih papira koji se odnose na izučavanje ove metode i pozitivnih efekata koje proizvodi.

U Oktobru 1995 Profesor Pang je postao prva osoba koja je dobila Cerificat od strane Nacionalnog Sportskog komiteta Kine i ZhiNeng Či Gong je postao zvanična metoda njihove Olimpijske Reprezentacije.

Moj učitelj Yuan Tze  je jedan od malobrojnih studenata Profesora Panga i bio je načelnik odelenja za teške bolesti (rak,problemi sa bubrezima….)gde je  imao je medju najvećim procentom  izlečenja na klinici.

Zhi na kineskom znači inteligencija,ili kapaciteti naseg mozga/uma da upravlja spoljnim svetom.

Neng se odnosi kako na fizičke tako i na mentalne procese.

Zhineng Či Gong je forma treninga koja ce nam poboljšati kako fizicke tako i mentalne sposobnosti.Podrazumeva otklanjanje bolesti,poboljšanje generalnog blagostanje, produžava život ,poboljšava inteligenciju i razvija specijalne sposobnosti.

Dnevna vezba omogućiće nam povećanje životne energije, odblokiraće energetske kanale i to će dovesti do slobodnog protoka enegije.Vezbe Či Gonga pospešuju i povecavaju kapacitet pluća,povećavaju transport kiseonika do ćelija i bolju absorbciju, poboljšavaju funkciju krvnog sistema,jačaju srčani mišić,spuštaju krvni  pritisak, poboljšavaju digestivnu sekretaciju I lučenja,regulišu rad hormona I žljezda,pomažu u kreiranju zdravih kostiju, usporavaju proces starenje i produzavaju  zivot…

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>