Kalendar

January 2018
M T W T F S S
« Nov    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Harmonija uma i tela Grčka 2016.

Leto Inspiracije Seminari

 

Harmonija uma i tela i Unutrašnji uvid

Ograničavanje slobodnog protoka i izražavanje životne energije koje nam nameće ubrzani tempo života, ostvaruje se kako na mentalnom planu -putem potiskivanja i drugih mehanizama koji bude nesigurnost, tako i na telesnom nivou- putem ograničavanja, nepravilnog disanja, poremećaja u mišićnom tonusu, telesnoj izdržljivosti ili neprijatnim telesnim tenzijama. Izaziva sumnju i sposobnost u korišćenje naših umnih i telesnih kapaciteta i potencijala. Telesni rad je ključan za suočavanje sa realnošću jer nam, omogućava povratak u „sada i ovde“ i u potpunosti kroz vežbu postignemo svesnost o sebi svojim mogućnostima, ograničenjima, ojačamo i razvijemo svoje potencijale. Postižući harmoniju sa svojim telom i umom, počinjemo da živimo i u harmoniji sa svetom oko sebe.

Zašto istezati leđa posle spavanja?

Vrlo jednostavno. Telo i um se nalaze u stanju mirovanja, sve psihofizičke funkcije su svedene na minimum. Pravilnim istezanjem kičme ćemo pokrenuti dotok krvi, omogućiti prokrvljenost mišića i celokupnog ogranizma, omogućiti dotok kiseonika do svih ćelija, kao i ćelija mozga. Energija celokupnog organizma se oslobađa i uvećava. Kako naša kičma postaje funkcionalnija, naše telo postaje vitalnije a mentalni kapaciteti u potpunosti rasterećeni i rašireni nam omogućavaju da lakše i lepše realizujemo svoje svakodnevne obaveze, aktivnosti i postignemo željene ciljeve.

Čemu služe stabilizacione statičke vežbe?

Stabilizacione statičke vežbe nam u potpunosti daju uvid o telesnoj i mentalnoj kontroli i izdržljivosti. Ne forsirajući određene grupe mišića oko kičme, već pasivnim načinom dolazimo do prirodnijeg i snažnijeg držanja kičmenog stuba, a samim time njene mobilnosti,  funkcionalnosti i celokupne vitalnosti našeg bića. Izazivajući kontrakcije mišića trupa i leđa, postižemo veću kontrolu i snagu celokupnog tela, stičemo uvid, oslobođamo zakočenu životnu energiju i lagano razbijamo telesne i umne tenzije.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>